Чотири українські виші потрапили до рейтингу найкращих університетів світу

Чотири українські виші потрапили до рейтингу найкращих університетів світу

Фото: УНІАН

Рейтинг склало авторитетне британське видання Times Higher Education.

Чотири українських виші потрапили до рейтингу найкращих університетів світу, який складає авторитетне британське видання Times Higher Education.

Всі чотири навчальних заклади займають у рейтингу місця після 800 – це Національний університет "Львівська політехніка", Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут", Національний університет ім. Тараса Шевченка та Харківський національний університет ім. В. Каразіна.

Кращим вишем світу в цьому році названо британський Оксфордський університет, який скинув з п'єдесталу переможця рейтингів останніх п'яти років – Каліфорнійський технічний інститут.

У цілому найбільша кількість вишів у рейтингу – із США і Великобританії (148 і 91 відповідно, всього в списку 980 університетів). У топ-10 лише один навчальний заклад не належить цим країнам - Швейцарський федеральний технологічний інститут, який посів 9-те місце.

Рейтинг Times Higher Education складається з 13 критеріїв. Основними показниками служать міжнародна студентська та викладацька мобільність, кількість міжнародних стипендіальних програм, рівень наукових досліджень, внесок в інновації, цитованість наукових статей, рівень освітніх послуг і так далі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація