Чутки про авіакатастрофу в Ростові: удар крилом об "злітку" та падіння літака під прямим кутом

Чутки про авіакатастрофу в Ростові: удар крилом об "злітку" та падіння літака під прямим кутом

У Росії розбився арабський пасажирський літак / Фото: Reuters

Поки немає офіційної версії трагедії, люди обговорюють різноманітні версії, аж до теракту.

Літак із Дубаї, який розбився у російському Ростові-на-Дону, не зміг сісти з першої спроби та кружляв над містом, перше ніж зайти на фатальну посадку. Це тривало близько двох годин, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

В авіакатастрофі загинули 62 людини – всі, хто був на борту. Це 7 членів інтернаціонального екіпажу та 55 пасажирів – серед них четверо дітей. Усі пасажири – здебільшого туристи. З них 44 громадяни Росії, два – Індії, один Узбекистану та восьмеро українців.

Із родичами більшості українські дипломати вже встановили зв'язок. Більшість цих людей – з Донбасу.

Серед основних причин катастрофи у Слідчому комітеті Росії озвучили помилку пілотів, складні погодні умови та технічні несправності. Теракт – не розглядають.

В Ростові-на-Дону при заході на посадку розбився літак, що летів з Дубая

В Ростові-на-Дону при заході на посадку розбився літак, що летів з Дубая

Відомо, що в момент заходу на посадку в районі аеропорту був дрібний дощ та поривчастий вітер до 22 метрів за секунду, а видимість становила близько трьох з половиною кілометрів.

"Причини можуть бути різними. Ми знатимемо їх за результатами розслідування. Але аеропорт був відкритим і ми могли туди летіти. Яка точно була погода і як вона вплинула на катастрофу – поки рано говорити", з заявив представник авіакомпанії FlyDubai Гейт аль-Гейт.

Катастрофа вмить обросла безліччю чуток. Одразу після неї повідомлялося, що літак зачепився крилом за злітну смугу. Потім - що на висоті 100-200 метрів лайнер міг піти в піке і врізатися в землю майже під прямим кутом.

У мережі вже з'явилося відео моменту катастрофи з камер спостереження. На ньому видно, що літак падає донизу під великим кутом.

Шириться Інтернетом і аудіозапис переговорів авіадиспетчерів ростовського летовища з екіпажом літака. Вони свідчать, що до моменту аварії політ лайнера відбувався у штатному режимі. Екіпаж був спокійним і не повідомляв про жодні проблеми.

Як повідомлялося, в ніч проти суботи в російському місті Ростов-на-Дону розбився пасажирський Boеing 737-800За попередніми версіями, причиною катастрофи могли стати погані метеоумови. При цьому, у російському Мінтрансі, окрім погодних умов, можливими причинами падіння літака називають помилку пілотів.

Тим часом, до Ростова вже прибуло близько 600 людей – родичів загиблих в авіакатастрофі. Джерела в оперативному штабі з ліквідації наслідків аварії заявляють, що родичам загиблих буде виплачена компенсація. Наразі вирішується питання про її розмір.

Кореспондент ТСН Анастасія Боринець

Повʼязані теми:

Наступна публікація