Циклічна ротація. У Кремлі пояснили масову заміну високопосадовців на силовиків

Циклічна ротація. У Кремлі пояснили масову заміну високопосадовців на силовиків

Фото: Getty Images

Пєсков заявив, що перестановки не мають відношення до прийденшніх виборів. 

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков пояснив, чому Владимир Путін провів масову ротацію російських високопосадовців.

За його словами, перестановки на високих посадах не пов'язані ані з майбутніми виборами до Держдуми у РФ, ані з нещодавньою ротацією у ФСБ.

"Це звичайна циклічна ротаційна робота глави держави", - наводить РБК цитату Пєскова.

Він додав, що призначення Володимира Путіна взаємопов'язані, а в окремих випадках зміни здійснили там,  "де темпи роботи залишали бажати кращого".

На думку речника Путіна, призначені на пости силовики "мали можливість отримати солідний бекграунд з точки зору менеджменту", і,  на думку Путіна, мають необхідний потенціал.

Також Пєсков прокоментував позбавлення федерального статусу в окупованого Криму та його приєднання до Південного федерального округу.

"Там загальні точки зростання, схожий набір проблем, який варто, тому в даному випадку просто виходили з доцільності та необхідності підвищення ефективності управління", - наводить цитату представника Кремля РИА "Новости".

Як повідомлялося раніше, 28 липня президент РФ Володимир Путін змінив повноважних представників у п'яти округах та скасував Кримський федеральний округ, включивши території, що раніше входили в нього, в Південний федеральний округ. Керівником вказаного  об'єднаного округу був призначений Володимир Устинов.

Також глава РФ відправив у відставку посла РФ в Україні Михайла Зурабова. Його місце має зайняти Сергій Торопов. Відомо, що у 2007 році дипломат був висланий з Латвії, де він працював першим секретарем російського посольства.


Повʼязані теми:

Наступна публікація