CNN пригадав різкі висловлювання Трампа проти Росії після анексії Криму

CNN пригадав різкі висловлювання Трампа проти Росії після анексії Криму

Фото: Reuters

Коментарі політика дворічної давності різко контрастують з його висловлюваннями під час президентської гонки.

У серії інтерв'ю в березні 2014 року обраний президентом США Дональд Трамп називав Росію "найбільшою проблемою" і найбільшим геополітичним противником США.

Про це нагадав напередодні інавгурації канал CNN.

Журналісти зауважують, що коментарі Трампа дворічної давності після російського вторгнення до Криму різко контрастують з його "дружньою риторикою" під час президентської кампанії.

Так, в інтерв'ю для NBC News і Fox News, Трамп заявив, що підтримує введення санкцій для того, щоб економічно зашкодити Росії. Він також погодився зі словами екс-кандидата в президенти від республіканців Мітта Ромні щодо того, що Росія є найголовнішим "геополітичним ворогом" США.

"Ну, Мітт мав рацію, і він також мав рацію, коли згадав в одному з обговорень Росію, коли сказав: "Наша найбільша проблема - Росія, а Росія, розумієте, це справді щось", - сказав новообраний президент США в одному із випусків передачі  "Fox and Friends".

"Він (Ромні, - ред.) сказав, що це бісова проблема, і всі сміялися над ним, в тому числі деякі ЗМІ, до речі. Вони сміялися. Виявилося, що він абсолютно правий", - наголосив Трамп.

Коментуючи можливість введення антиросійських санкцій у березні 2014 року, він зазначив, що "США мають показати силу".

"Я маю на увазі, що Путін перехопив ініціативу у Обами, тобто в нас, на довгий час... І я сподіваюся, що Обама, який не виглядає надто добре, не зробить чогось дурного", - сказав Трамп.

Раніше повідомлялося, що Трамп виступає за укладення ядерної угоди з Росією в рамках переговорів про пом'якшення санкцій Заходу щодо Москви.

Не чекаючи інавгурації Трампа, Обама в черговий раз подовжив санкції проти Росії

Не чекаючи інавгурації Трампа, Обама в черговий раз подовжив санкції проти Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація