ЦРУ повідомило про винуватців загибелі російського A321 в Єгипті

ЦРУ повідомило про винуватців загибелі російського A321 в Єгипті

Фото: twitter.com

Літак був підірваний членами єгипетського екстремістського угруповання. 

Влада США впевнені, що російський пасажирський літак Airbus A321, який зазнав катастрофи у жовтні 2015 року над Синайським півостровом, був підірваний членами єгипетського екстремістського угруповання "Ансар Бейт аль-Макдіс" (зараз відома як "Вілаят Сінай" - ред).

Таку заяву зробив директор Центрального розвідувального управління Джон Бреннан, передає ТАСС.

"Ми приписуємо знищення цього російського авіалайнера угрупованню, якому вдалося пронести на борт повітряного судна саморобний вибуховий пристрій і знищити його", — сказав глава ЦРУ.

Бреннан уточнив, що "Ансар Бейт аль-Макдіс" поглинена іншим терористичним угрупованням - "Ісламською державою".

Авіакатастрофа російського пасажирського літака Airbus 321 сталася 31 жовтня на Синайському півострові в Єгипті. На борту літака перебували 224 людини - 217 пасажирів і 7 членів екіпажу, серед них - 25 дітей. Всі, хто був у літаку, загинули. Більшість загиблих - росіяни, але серед них є і чотири громадяни України, серед них 16-річний патріот Луганщини Кирило Усатов. Більша частина пасажирів літака були туристами, які поверталися в Росію після відпочинку в Єгипті.

Російська влада стверджує, що причиною катастрофи став теракт на борту літака. Влада Єгипту наполягали на несправності російського літака і відповідальності за крах компанії "Когалимавіа".

6 листопада Путін підтримав наказ директора ФСБ РФ Олександра Бортникова припинити всі польоти російської авіації в Єгипет. Частково авіарейси були відновлені у грудні. Тим часом влада РФ агітували населення не відпочивати в Єгипті.

В аеропортах Єгипту ввели подвійну перевірку багажу зусиллями пасажирів

В аеропортах Єгипту ввели подвійну перевірку багажу зусиллями пасажирів

Повʼязані теми:

Наступна публікація