"Ця операція зламала хребет тероризму": ВС США завершили одну із найсильніших атак проти "ІД"

"Ця операція зламала хребет тероризму": ВС США завершили одну із найсильніших атак проти "ІД"

Фото: Reuters

В ході неї було знищено близько 250 бойовиків і 138 машин.

Авіація антитерористичної коаліції під керівництвом США в Іраку атакувала автомобільний конвой угруповання "Ісламська держава" і знищила близько 250 бойовиків і 138 машин, повідомляє Reuters.

"Ми знищили понад 138 автомобілів і вбили тих, хто перебував в них. Вони кинули тіла загиблих і забрали з собою поранених бойовиків. Ця операція зламала хребет тероризму", - заявив командувач іракської авіацією генерал-лейтенант Аль-Малікі.

Ця операція стала однією з найбільш успішних в міжнародній коаліції проти радикальних ісламістів з самого початку бомбардувань з кінця вересня 2014 року.

В Іраку разом з американською авіацією в бойових діях брали участь літаки Австралії, Великобританії, Йорданії, Нідерландів і Франції.

Директор ЦРУ Джонн Бреннан вважає, що "ІД" і далі буде продовжувати атакувати США та інші країни, які воюють проти них.

Нагадаємо, увечері 28 червня у Міжнародному аеропорту Стамбула "Ататюрк" пролунали вибухи і почалася стрілянина. В результаті теракту загинули 43 людини, більше 239 отримали поранення.

Більшість загиблих – громадяни Туреччини, але серед них є іноземці. Однією з жертв виявилася українка 1969 року народження - Лариса Цибакова.

Раніше повідомлялося, що троє терористів смертників, які здійснили напад на найбільший аеропорт Стамбула "Ататюрк" - уродженці РФ, Узбекистану і Киргизії. Турецька поліція затримала 13 осіб під час рейдів у Стамбулі. Троє з них виявилися іноземцями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація