День незалежності Грузії: у Тбілісі відбувся грандіозний військовий парад з НАТО

Центром міста пройшлися війська одразу п'яти країн.

Грузини грандіозним військовим парадом відзначили День незалежності своєї країни. І не самі, а у команді з солдатами країн-членів НАТО.

Центром Тбілісі пройшлися війська одразу п'яти країн – США, Британії, Польщі, Латвії та власне самої Грузії. Таким чином, грузини вкотре усьому світові, а надто агресивній сусідці Росії, показали свою непохитну позицію – якомога ближче зійтися з НАТО.

Вже за півтора місяця у Польщі під час саміту Альянсу збереться засідання комісії Грузія-НАТО, де обговорюватимуть, як пришвидшити вступ країни до лав організації.

Нагадаємо, перед парадом на колишній російській військовій базі "Вазіані" недалеко від грузинської столиці Тбілісі відбулися військові навчання Noble Partner 2016, в яких брали участь 650 американських, 500 грузинських і 150 британських солдатів. Офіційна мета навчань – підготовка грузинського контингенту "сил швидкого реагування НАТО".

Навчання в Грузії розлютили Міністерство закордонних справ Росії, яке назвало їх "освоєнням території Грузії" і "заохоченням реваншистських планів Тбілісі". У Тбілісі на істерію Москви відповіли, що Грузія – "незалежна держава, що володіє правом самостійно вирішувати, які навчання їй проводити".

У Грузії грандіозним військовим парадом відзначили День незалежності

У Грузії грандіозним військовим парадом відзначили День незалежності

Повʼязані теми:

Наступна публікація