Держдеп США попередив про загрозу нових терактів в Європі

Держдеп США попередив про загрозу нових терактів в Європі

Фото: Reuters

Держдеп закликав громадян уникати під час перебування в Європі місць масового скупчення людей.

Державний департамент попередив громадян США після серії вибухів у Брюсселі про загрозу нових терактів в Європі.

Про це повідомляє Reuters.

"Терористичні угруповання продовжують планувати вчинення у короткостроковій перспективі атак по всій Європі, їх метою є спортивні заходи, туристичні визначні пам'ятки, ресторани і транспорт", — йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства США.

Держдеп закликав громадян США уникати під час перебування в Європі місць масового скупчення людей і бути пильними при поїздках на громадському транспорті та відвідуванні громадських місць. Особливу обережність мандрівникам рекомендовано використовувати під час проведення релігійних свят і фестивалів.

Нагадаємо, 22 березня, два вибухи прогриміли в аеропорту Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнали вибухи терактом. ЗМІ повідомляють, що в аеропорту вибуховий пристрій привів в дію терорист-смертник.

Після подвійного вибуху в аеропорту також пролунали вибухи біля метро: трагедії сталися на станціях "Маальбек" і "Шуман".

За попередньою інформацією влади через терактів у метро загинули 20 чоловік, 55 були поранені. В аеропорту вбито 14 людей, 92 людини поранені.

Підтримку та співчуття Брюсселю висловлюють по всьому світу

Підтримку та співчуття Брюсселю висловлюють по всьому світу

Повʼязані теми:

Наступна публікація