Нелегітимна Дума схвалила путінський закон про вимогу до США компенсувати втрати від санкцій

Нелегітимна Дума схвалила путінський закон про вимогу до США компенсувати втрати від санкцій

Фото: Reuters

Від голосування утримався лише один депутат.

Сьогодні, 19 жовтня, нелегітимна Державна дума прийняла закон про вихід Росії з двосторонньої угоди зі США щодо утилізацію плутонію.

За відповідне рішення проголосували 445 депутатів, лише один утримався, пише Slon. Документ був поданий до російського парламенту президентом РФ Володимиром Путіним. Раніше він підписав указ, що тимчасово припиняє дію угоди.

У законі вказується, що РФ готова повернутися до угоди щодо утилізації ядерного палива лише тоді, коли США зроблять низку кроків, спрямованих на поліпшення відносин. 

Натомість у російському міністерстві закордонних справ відзначили розуміння того, що США не будуть виконувати представлені умови.

Слід відзначити, що угода між США та РФ щодо утилізації плутонію діяла від 2000 року.  

Нагадаємо, раніше офіційна Москва зупинила дію міждержавної угоди щодо утилізації плутонію, котрий не використовуватиметься для військових цілей. Відповідний указ підписав президент РФ Володимир Путін.

Наголошувалося, що "Росія не відмовляється від своїх зобов'язань у сфері ядерного роззброєння", а лише призупиняє дію договору та може відновити її, якщо Вашингтон піде назустріч побажанням Кремля. Зокрема росіяни вимагають від Америки компенсувати втрати від західних санкцій і антисанкцій,  скоротити військову присутність в європейських країнах та інше. 

Путін почав шантажувати Сполучені Штати плутонієм

Путін почав шантажувати Сполучені Штати плутонієм

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація