Арешти, сутички та спалена "голова" Трампа. У США розгортаються нові акції протесту

Арешти, сутички та спалена "голова" Трампа. У США розгортаються нові акції протесту

Фото: Reuters

Зокрема, у Нью-Йорку заарештували щонайменше 30 осіб.

У Нью-Йорку через демонстрації проти новообраного президента Трампа поліція заарештувала щонайменше 30 осіб. Про це повідомляє NBC New York.

Більшість людей заарештовані передусім за хуліганство.

Зазначимо, у середу ввечері, 9 листопада, тисячі протестантів зібралися в районі Мангеттена в Нью-Йорку на демонстрацію проти новообраного президента. Люди викрикували гасла: "Не наш президент!".

Так, за повідомленнями у соцмережах, близько тисячі людей й досі продовжують залишатися біля Башти Трампа.

Крім того, акції протесту відбуваються у низці американських міст. Так, у Чикаго близько тисячі людей намагалися влаштувати демонстрації біля готелю Trump International Hotel, скандуючи: "Ні Трампу! Ні Ку-клукс-клану! Ні расизму в США!". Однак, поліція зупинила рух колони демонстрантів, що перекрила дорогу до готелю.

У Вашингтоні також сотні людей вийшли на протест. Натовп з 500 осіб перевертав ящики для продажу газет і рухався в напрямку Білого дому. До цього протестувальники, яких тоді було ще близько 200 осіб, зупинились у готелі Trump International, який був побудований компанією Трампа між Білим домом і Капітолієм.

Своєю чергою, у Сіетлі неподалік від демонстрації сталася стрілянина, унаслідок якої 5 людей були поранені. Водночас поки що не має доказів, що стрілянина має стосунок до самої демонстрації. Припускають, що вона сталася через суперечку між людьми.

За повідомленнями американських ЗМІ, у Лос-Анджелесі протестувальники палять величезну голову Трампа на знак протесту.

Також демонстрації відбуваються у Феніксі, Філадельфії, Портленді та низці інших міст і штатів країни.

Крім того, британське видання Independent повідомило, що сотні противників обраного президента США Дональда Трампа влаштували протест біля будівлі американського посольства в Лондоні. Там перебувало близько 200 людей, які викрикували "Зупиніть Трампа" та "Трампу тут не раді".

Повідомляється, що мітинг перед воротами посольства організувала правозахисна група антирасистів. Водночас з протестувальниками вступили у сутичку представники "Ліги англійської оборони", яка виступає проти ісламізації країни. Зіткненням запобігли посилені наряди поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося також про заворушення в Окленді та Портленді, де люди також вийшли на вулиці, протестуючи проти Дональда Трампа.

Повʼязані теми:

Наступна публікація