Дипломат в перуці з накладними бровами. Лавров розповів про розвідку США в Москві

Дипломат в перуці з накладними бровами. Лавров розповів про розвідку США в Москві

Сергій Лавров / Фото: Reuters

Міністру ввижається, що США намагаються завербувати російських дипломатів.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров повідомив про те, що вербувальна і розвідувальна активність США щодо російських дипломатів зросла протягом останніх років.

"Якщо говорити про вербувальні підходи, то ми не оприлюднювали повну статистику стосовно цього, але за останні кілька років, особливо під час другого терміну адміністрації Барака Обами, така недружня активність щодо наших дипломатів наростала", - наводить його цитату ТАСС.

Глава зовнішньополітичного відомства навів кілька подібних прикладів, більше схожих на байку.

Так, за його словами, в квітні 2016-го в авто російського дипломата вищої ланки нібито підклали 10 тисяч доларів.

"Іншому нашому дипломату - теж старшої ланки - американські спецслужби, намагаючись зробити вербувальну пропозицію, засунули в машину за його відсутності 10 тисяч доларів. Гроші були оприбутковані нашої бухгалтерією і зараз працюють на благо російської держави", - сказав міністр

Лавров додав, що РФ припинила кілька випадків розвідувальної роботи співробітників американської дипломатичної місії в Росії. За його словами, переодягнений дипломат з накладними бровами намагався потрапити до посольства.

"Присікалася розвіддіяльність американських представників, які працювали під дипломатичним прикриттям. Був відомий епізод, коли переодягнений дипломат у перуці, з накладними бровами проникав до будівлі посольства США, відмовившись показати посвідчення співробітника безпеки, вдарив його", - розповів глава МЗС Росії.

Він додав, що були й інші епізоди з переодяганням американських дипломатів, зокрема і чоловік, який перевдягався в жінку.

"Співробітники військового аташату посольства США дуже люблять їздити по нашій батьківщині на орендованих машинах без дипномерів і їздять по Калінінградської, Мурманської, Воронезькій областях, помічені були в Чечні, Новоросійську, уздовж кордону з Донбасом об'їздили все вздовж і впоперек. Були помічені в мітингах нашої опозиції, в тому числі в переодягнутому вигляді", - резюмував Лавров.

Нагадаємо, раніше главаа МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що в Євросоюзі нібито існують інструкції, що регулюють порядок висловлювань на адресу Росії.

За його словами, проголошення "як мантр термінів "анексія Криму", "окупація Донбасу" і так далі"є абсолютно обов'язковим.

Повʼязані теми:

Наступна публікація