Дипломатичний скандал: Лавров у блакитних джинсах образив народ Монголії

Дипломатичний скандал: Лавров у блакитних джинсах образив народ Монголії

Фото: Twitter Ankit Panda

Міністр закордонних справ РФ прибув в аеропорт "Чингісхан" в блакитних джинсах і у супроводі почесної варти.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров образив владу Монголії, одягнувши сині джинси на червоний килим.

Міністр 14 квітня прилетів до Монголії з офіційним візитом в міжнародному аеропорту "Чингісхан" вийшов з літака на червону доріжку в джинсах в присутності почесної варти, повідомляє видання The Diplomat.

За правилами, в монгольську Державну резиденцію пускають винятково в ділових або національних вбраннях. Якщо дотримуватись цих правил, то виходить, главу МЗС Росії не можна було впускати у Держрезиденцію.

"Носіння одягу, який можна було б носити вдома під час ремонту сантехніки, є зневагою, неповагою, одним словом, це образа. Джинси Лаврова показали його ставлення до монгольського народу", - повідомив представник Народної партії політик Бет Цогтгерель.

Нагадаємо, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров з'явився на святкуванні Дня російського дипломата у форменому одязі. На піджаку можна побачити знаки відмінності, які були офіційні введені влітку 2015 року.

До свята російських дипломатів він вирішив не тільки сам одягтися у форму, але і це зробили й інші співробітники зовнішньополітичного відомства. Зокрема, поява прес-секретаря МЗС РФ Марії Захарової викликала бурхливу реакцію користувачів у соціальних мережах. Користувачі порівняли одяг у МЗС РФ з фашистською уніформою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація