Директор компанії-підрядника будівництва космодрому Восточний отримав три роки колонії

Директор компанії-підрядника будівництва космодрому Восточний отримав три роки колонії

Фото: Reuters

Також екс-керівнику потрібно буде виплатити штраф у розмірі 1 мільйона рублів.

Екс-голова ради директорів Тихоокеанської мостобудівної компанії (ТМК), яка була підрядником будівельних робіт на російському космодромі Восточний, Сергій Юдін засуджений до 3 років і 4 місяців позбавлення волі.

Також суд зобов'язав Юдіна виплатити штраф у розмірі 1 мільйона рублів, повідомляє Meduza.

"У судовому засіданні було встановлено, що в період з вересня 2014 року по квітень 2015 року Юдін організував вчинення генеральним директором ТМК Нестеренко розкрадання належать підприємству грошових коштів шляхом обману акціонерів та зловживання довірою головного бухгалтера товариства. Розкрадання здійснювалося шляхом переказу коштів з рахунків товариства на рахунки афілійованих компаній. Всього фігурантам справи вдалося викрасти понад 104 млн рублів", - повідомила старший помічник прокурора Олена Телегіна, пише ТАСС.

За її словами, розслідування проводилося протягом року. Юдін був звинувачений за статтею статті "Співучасть у вигляді організації шахрайства шляхом обману та зловживання довірою, вчинене особою з використанням свого службового становища, в особливо великому розмірі".

ТМК, крім космодрому Восточний, працювала і на інших великих будівництвах на території РФ, зокрема, вона зводила міст через бухту Золотий Ріг у Владивостоці. З 2015 року в компанії проводиться процедура банкрутства.

Нагадаємо, у Російській Федерації назвали наступну дату запуску ракети із космодрому "Восточний", він запланований на 2017 рік. 

Очікується, що в 2018 році буде шість пусків. Також відомо, що для будівництва космодрому "Восточний" необхідне додаткове фінансування, а саме для другої черги космодрому.

У РФ із космодрому Восточний 28 квітня було проведено перший пуск ракети. Ракета-носій "Союз-2.1а" стартувала з супутниками "Михайло Ломоносов", "Аіст-2Д" і SamSat-218Д. Раніше пуск був призначений на 27 квітня, але скасований в автоматичному режимі за 1,5 хвилини до старту з технічних причин. 

В Уссурійську заарештований будівельник космодрому "Східний" Антон Тюришев

В Уссурійську заарештований будівельник космодрому "Східний" Антон Тюришев

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація