Директор української бібліотеки в Москві залишиться під домашнім арештом

Директор української бібліотеки в Москві залишиться під домашнім арештом

Шаріну затримали після обшуку в бібліотеці / Фото: Дождь

Суд вирішив не змінювати запобіжний захід.

Московський міський суд сьогодні, 3 грудня, підтвердив законність домашнього арешту директора "Бібліотеки української літератури" Наталії Шаріної. Про це повідомляє ТАСС.

"Постанову Таганського суду Москви про обрання щодо Шаріної запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту строком до 27 грудня залишити без зміни, а апеляційну скаргу захисту без задоволення", - оголосила рішення суддя.

Нагадаємо, Шаріну затримали після обшуку в бібліотеці. За версією російського слідства, в 2011-2015 роках Шаріна, порушуючи закон РФ, поширювала серед відвідувачів видання Дмитра Корчинського, визнані російським судом екстремістськими та забороненими до використання. Нібито слідчі вилучили книги, що містять заклики до антиросійської пропаганди. 58-річному директору інкримінують "розпалювання національної ненависті і ворожнечі". Їй загрожує до п'яти років ув'язнення.

Завідувач відділом комплектування розповіла, що ОМОНівці підкинули в бібліотеку книги, які слідчі вилучили ще під час першого обшуку - в грудні 2010 року. Зокрема, книгу Корчинського "Війна в натовпі". Відтоді їх у бібліотеку не повертали.

Повʼязані теми:

Наступна публікація