Дитячий трюк. Китай прокоментував телефонну розмову Трампа з президентом Тайваню

Дитячий трюк. Китай прокоментував телефонну розмову Трампа з президентом Тайваню

Глава Тайваню говорить телефоном з Трампом / Фото: Reuters

Китай вважає Тайвань своєю провінцією, а не окремою державою.

Китай стримано засудив першу за 27 років розмову президента США з очільником Тайваню.

Міністр закордонних справ Китаю назвав телефонну розмову Трампа з Цай Інвень, яку було здійснено без відома чинного президента США Барака Обами, "дитячим трюком Тайваню". Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Крім того, глава МЗС Китаю сказав, що оскільки США постачають озброєння на Тайвань, то вони можуть дозволити собі відповісти на дзвінок його очільника.

Справа в тому, що у своєму Twitter Трамп зазначив, що Цай Інвень сама подзвонила йому, аби привітати його з перемогою на президентських виборах.

Додамо, що Китай (КНР) не вважає Тайвань (Республіку Китай) окремою країною. Для Китаю Тайвань — це провінція, тож він виступає проти будь-яких офіційних контактів між Тайванем та іншими країнами. 

Від 1979 року відносини США з Тайванем керуються спеціальним законом. Так, між країнами дозволена співпраця у багатьох сферах, однак, загальноприйняті дипломатичні відносини не підтримуються. Відтак, сам факт телефонної розмови між Трампом і Цай Інвень став політичною подією.

Нагадаємо, обраний президентом США Дональд Трамп поговорив телефоном з главою Тайваню Цай Інвень, попередньо не повідомивши про це чинного главу держави Барака Обаму. Сторони обговорили тісні політичні та економічні зв'язки між двома державами, а також взаємодію в галузі безпеки. Це була перша за останні 27 років офіційна телефонна розмова між американським і тайванським лідерами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація