"Диванні" хакери. Австралійська розвідка набирає на службу підлітків-програмістів

"Диванні" хакери. Австралійська розвідка набирає на службу підлітків-програмістів

Фото: pixabay.com

Кібер-захисниками інформаційних ресурсів країни стануть щонайменше 14-річні школярі.

Управління радіотехнічної оборони Австралії розпочало набір звичайних школярів до лав своїх хакерів.

Проект створення такої команди фінансується прем'єр-міністром країни Малкольмом Тернбуллом, повідомляє видання The Sydney Morning Herald.

Залучити підлітків до оборони інформаційних ресурсів країни австралійські спецлужби вирішили після того, як одержали статистичні дані про те, що в країні хакерством здебільшого займаються саме тінейджери.

Також ідея захищати держресурси за участю молоді зародилася в розвідки після атак "чорних" хакерів на інформацію щодо перепису населення Австралії.

"Украй важливо, щоб Управління радіотехнічної оборони Австралії як орган Співдружності з кібер-безпеки привертало увагу найуспішніших випускників шкіл до обдуманого прийняття рішень щодо майбутнього Австралії. Освітня програма допомоги призначена для залучення шкіл та університетів до розвитку УРО як майбутнього роботодавця в цій галузі з високою конкуренцією", — заявили в австралійській розвідці.

Для створення власної армії "білих" хакерів, які боротимуться з інтернет-атаками, таємне розвідувальне агентство Австралії запустило масштабну кампанію. Зокрема, "диванних" програмістів-школярів (від англ. "bedroom-hackers") зацікавлюють листівками, які розповсюджують австралійськими школами.

До слова, загалом на кібербезпеку уряд країни збільшив витрати аж на 230 мільйонів доларів.

Нагадаємо, українському "чорному" хакерові загрожує до 20 років в'язниці. Один з найвідоміших онлайн-піратів світу Артем Ваулін підозрюється в порушенні авторських прав США на 1 мільйон доларів. Чоловіка затримали в Польщі й мають екстрадувати до Штатів. 

Українському хакерові Артему Вауліну загрожує до 20 років в'язниці США

Українському хакерові Артему Вауліну загрожує до 20 років в'язниці США

Повʼязані теми:

Наступна публікація