До Держдуми внесли закон про заборону дітям чиновників вчитися за кордоном

До Держдуми внесли закон про заборону дітям чиновників вчитися за кордоном

Фото: instagram.com/stpellegrino

Нововведення може торкнутися і дітей топ-менеджерів російських компаній. 

До нелегітимної Держдуми РФ внесли законопроект про повну заборону на навчання неповнолітніх дітей російських чиновників в освітніх установах за кордоном.

Автором документу став комуніст Валерій Рашкін.

У разі ухвалення закону з 1-го січня 2017 року державні та муніципальні службовці не зможуть влаштовувати своїх дітей, в тому числі усиновлених, в закордонні школи і виші на території іноземних держав. Заборону планують поширити і на на топ-менеджерів  російських державних компаній.

Документ не буде стосуватися філій освітніх установ в Росії і  філій російських організацій за кордоном. Також виняток зроблять для чиновників, які за службовим обов'язком понад рік працюють за кордоном.

Нагадаємо, раніше російське видання Znak.com повідомляло, що російським чиновникам і депутатам до вищого рівня рекомендували повернути до РФ своїх дітей, які вчаться за кордоном.

До Росії радять повернути батьків чиновників і політиків, які живуть за кордоном, але не втратили російського громадянства. Натомість дітей російської політичної еліти кваплять переводитися до вишів у РФ, не очікуючи на завершення навчання.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація