До Конгресу США внесли законопроект про підтримку стабільності і демократії в Україні

До Конгресу США внесли законопроект про підтримку стабільності і демократії в Україні

Фото: Reuters

Документ передбачає відсіч російській агресії.

Палата представників США розгляне законопроект "Про підтримку стабільності і демократії в Україні", ініційований співголовою Комітету у закордонних справах Палати Елліотом Енгелєм.

Документ передбачає стримування, відсіч та покладення краю російській агресії в Україні, щоб допомогти країні перейти до демократії, повідомляє "Укрінформ".

Автори законопроекту хочуть на законодавчому рівні затвердити збереження санкцій проти Росії, поки Мінські домовленості не будуть повністю виконані і поки триває окупація Криму. Окрім того, документ забороняє визнання Сполученими Штатами російської анексії півострова.

Також у проекті закону є вимога для глави Держдепартаменту США розробити та почати втілювати стратегію протидії російській дезінформації та пропаганді, спрямованій проти населення країн, які межують з Росією.

15 членів Палати представників як з Демократичної, так і з Республіканської партій, виступили співспонсорами цього законопроекту.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Під час слухань Комітету Палати представників США із закордонних справ конгресмен-республіканець від штату Алабама Мо Брукс заявив, що АП США має розглянути варіант надання Україні летального озброєння та уможливлення повернення окупованих територій силою, аби відновлення бойових дій на Донбасі примусило Росію згорнути військову кампанію у Сирії. Але думка Брукса не сподобалася Вікторії Нуланд, яка перепитала, чи пропонує законодавець добиватись відновлення війни в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація