Доведеться спілкуватися. Путін після довгої паузи готовий на зустріч з Порошенком

Доведеться спілкуватися. Путін після довгої паузи готовий на зустріч з Порошенком

Фото: Reuters

У Китаї на зустрічі з Меркель і Олландом в основному говорили про кризу в Україні.

Президент Росії Володимир Путін не бачить врегулювання нормадского формату і ситуації на Донбасі.

Про це глава РФ повідомив підводячи підсумки саміту "Великої двадцятки" в Китаї.

"Ну, так ми (з Ангелою Меркель і Франсуа Олланд - ред.) в основному говорили про українську кризу. Що стосується нормадского формату, то добре це чи погано, але іншого варіанту зробити хоча б спроби врегулювання немає. Тому, звичайно, Росія цей формат буде підтримувати", - зазначив президент РФ.

Президент Росії також повідомив, що вже давно не спілкувався з Петром Порошенко, зазначивши, що "немає сенсу просто відзначатися самим фактом зустрічі".

"Ну, напевно, куди подітися. Доведеться спілкуватися. Але я сказав і федеральному канцлеру і президенту Франції, що питання не в тому, щоб зустрічатися чи не зустрічатись. Питання в тому, щоб ці зустрічі вели нас до якогось позитивного шляху врегулювання. Я вважаю немає сенсу просто відзначатися самим фактом зустрічі ", - зазначив Путін.

За його словами, з Петром Порошенко він уже давно не спілкувався.

"У мене склалося таке враження, що зустрічатися заради зустрічі ніхто і не хоче. Ну, може крім самого Порошенка. Я не знаю. Я з ним уже давно не розмовляв ", - додав Путін.

Російський глава також пояснив, чому "зірвалася" тристороння зустріч.

"Ми збиралися зустрітися втрьох з їх ініціативи (Ангели Меркель і Франсуа Олланда), а потім за її ж ініціативою зустрілися в двосторонньому форматі. Це було пов'язано з тим, що пані федеративний канцлер мала в цей час займатися питаннями внутрішньополітичного характеру, як ви знаєте там проходили вибори в одній із земель. І вона просто в цей момент була зайнята. Тому ми спочатку почали з президентом Франції, коли закінчили, пані канцлер підійшла ", - відмітив Путін.

Меркель та Путін обговорили виконання Мінських домовленостей на саміті "Великої 20"

Меркель та Путін обговорили виконання Мінських домовленостей на саміті "Великої 20"

Повʼязані теми:

Наступна публікація