Довгі, болісні й невтішні переговори. США та Росія не змогли домовитися щодо перемир'я в Сирії

Довгі, болісні й невтішні переговори. США та Росія не змогли домовитися щодо перемир'я в Сирії

Фото: Reuters

У зустрічі також взяли участь дипломати з ЄС і з Близького Сходу.

Держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не змогли домовитися про відновлення перемир'я у Сирії. Про це повідомляє Українська служба ВВС.

"Ми не можемо вийти і сказати всьому світу, що ми домовилися, якщо це не так", - цитує Джона Керрі агентство Associated Press.

У зустрічі також взяли участь дипломати з ЄС і з Близького Сходу.

За словами спецпредставника ООН щодо Сирії Стафана де Містури, переговори були "довгі, болісні і невтішні". За його словами, найближчі години і дні будуть критично важливими для мирного процесу.

Як заявив держсекретар США Джон Керрі, для відновлення довіри необхідно, щоб ті, хто продовжує бойові дії з залученням авіації, перестали це робити.

Сергій Лавров, своєю чергою, заявив, що опозиція також повинна припинити воювати. За його словами, консультації по Сирії будуть продовжуватися, адже "деталі треба доопрацювати".

Зазначимо, що зустріч проходила в рамках Генеральної Асамблеї ООН.

Нагадаємо, 9 вересня між США та Росією була досягнена домовленість про перемир'я, яке вступило в силу 12 вересня. США і Росія погодили план, який повинен був призвести до зменшення насильства в Сирії і відновити рух до мирного врегулювання конфлікту в країні. Домовленості були досягнуті в результаті переговорів між держсекретарем США Джоном Керрі і главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, які тривали більше 14 годин у Женеві.

Однак перемир'я було порушене після того, як, спочатку, авіація міжнародної коаліції завдала удару по позиціях проурядових сирійських військ, а потім була знищена колона з гуманітарною допомогою, що прямувала до повстанців у Алеппо.

Тим часом, поки йшли переговори, сирійська армія оголосила про швидкий початок нового наступу на зайняті повстанцями райони Алеппо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація