Друг РФ: ЗМІ назвали головного претендента на посаду держсекретаря США

Друг РФ: ЗМІ назвали головного претендента на посаду держсекретаря США

Фото: Reuters

Джерела відзначають, що поки Трамп не прийняв остаточного рішення щодо кандидатури держсекретаря.

Головним претендентом на посаду держсекретаря США у нової адміністрації Дональда Трампа, обраного президентом у 2016 році, став директор нафтової корпорації Exxon Mobil Рекс Тіллерсон.

Про це пише газета The Wall Street Journal з посиланням на двох посадових осіб в перехідній команді республіканця.

За їх твердженням, шанси 64-річного Тіллерсона на призначення вже вище, ніж інших претендентів, в тому числі кандидата від республіканців на президентських виборах 2012 року Мітта Ромні.

У вівторок, 6 грудня, Трамп і Тіллерсон провели зустріч і, як очікується, продовжать спілкування в ці вихідні, повідомило джерело. Трамп сказав, що хотів би зробити офіційну заяву про призначення керівника Держдепартаменту наступного тижня. Джерела зазначають, що поки Трамп не прийняв остаточного рішення з приводу кандидатури держсекретаря.

Як пише видання, серед претендентів Тіллерсон має найбільш тісні зв'язки з президентом Росії Володимиром Путіним. Він у 2011 році проводив переговори з Росією про енергетичне партнерство. У 2012 році він був нагороджений російським Орденом дружби.

Пристрасті навколо новообраного президента США Дональда Трампа досі не вщухають. І зараз увага світу прикута до його кадрової політики.

Журналісти іноземних видань, зокрема The New York Times, посилаючись на різні джерела з команди і оточення Трампа, називають чимало імен ймовірних нових високопосадовців США. ТСН.ua проаналізував, хто може зайняти ключові посади в одній з найбільш впливових держав світу.

Трамп на посаду міністра оборони може призначити одіозного генерала на прізвисько "Скажений пес"

Трамп на посаду міністра оборони може призначити одіозного генерала на прізвисько "Скажений пес"

Повʼязані теми:

Наступна публікація