Друг вбитого екс-агента ФСБ Литвиненка вимагає введення санкцій проти Росії

Друг вбитого екс-агента ФСБ Литвиненка вимагає введення санкцій проти Росії

Британський уряд має оголосити санкцій проти російських атомних підприємств, вважає друг Литвиненка / Фото: ТСН

Умиротворення цього режиму тільки провокує все більше і більше агресії, наголосив він.

Друг екс-співробітника російських спецслужб Олександра Литвиненка та глава Фонду його імені - Олександр Гольдфарб - заявив, що Великобританія повинна накласти санкції на Росію через убивство опонента Путіна.

Про це він сказав BBC сьогодні, 21 січня, вранці.

"Я думаю, що британський уряд має піти до Ради Безпеки і вимагати дозволу засудити Росію, щоб Росія взяла на себе відповідальність і виплатила компенсацію жертвам. Я хочу, щоб британський уряд оголосив санкції, зокрема санкції проти російських атомних підприємств, які охоче надають засоби для вбивства", - наголосив він.

Гольдфарб також заперечив, що дипломатичний тиск проти Англії може завадити ухвалити жорсткі заходи проти Росії.

"Умиротворення цього режиму тільки провокує все більше і більше агресії", - наголосив він.

Раніше повідомлялося, що слідчі Великобританії, які займалися справою колишнього російського шпигуна, дійшли висновку, що президент Росії Володимир Путін все ж пов'язаний із убивством колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка.

Нагадаємо, що колишній агент ФСБ Олександр Литвиненко загинув у листопаді 2006 року після того, як попив чаю в одному з лондонських готелів в компанії своїх колишніх колег по КДБ - Андрія Лугового і Дмитра Ковтуна.

Пізніше захист Литвиненка оприлюднив докази особистої провини Путіна в гучних злочинах. Під час публічних слухань, що пройшли на початку 2015 року, стало відомо, що перед смертю Олександр Литвиненко звинуватив Володимира Путіна у своєму вбивстві, а також у вбивстві журналістки Анни Політковської в жовтні 2006 року.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація