Друзі Путіна продали бабусі Кабаєвої елітні квартири у центрі Москви і Пітера – ЗМІ

Друзі Путіна продали бабусі Кабаєвої елітні квартири у центрі Москви і Пітера – ЗМІ

Фото: Getty Images

Загальна площа нерухомості перевищує 600 квадратів. 

Бабуся олімпійської чемпіонки та глави ради директорів "Національної медіа групи" Аліни Кабаєвої придбала три квартири в елітних районах Москви та Санкт-Петербурга.

Про це повідомляє "Дождь".

За даними журналістів, повна тезка бабусі Кабаєвої – Анна Зацепіліна – купила дві  квартири в будинку на Арбаті в Москві і квартиру в будинку з видом на Петропавлівський собор в центрі Санкт-Петербурга. За виписками з Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно ця нерухомість в грудні 2015 року була переоформлена повними тезками бізнесменів Геннадія Тимченка і Петра Колбіна на Зацепіліну. Про те, що так звати бабусю гімнастки раніше повідомляв "Первый канал".  Геннадій Тимченко – близький до Путіна олігарх, який раніше відмовився будувати Керченський міст. Колбін, який володів принаймні 10-відсотковою часткою в світовому нафтотрейдері Gunvor, за даними "Дождя" є другом дитинства Путіна. Натомість за версією Мінфіну США, частку в Gunvor побічно міг контролювати сам президент РФ Володимир Путін.

Площа двох сусідніх квартир бабусі Кабаєвої у російській столиці - 601 квадратний метр, натомість  площа її петербурзької нерухомості - 211 квадратних метрів.

За московською адресою купленого Кабаєвою житла (Арбат, 18), розташований семиповерховий будинок клубного типу з видом на Старий Арбат. Ще у 2009 році російська "Новая газета" писала, що у вказаному будинку розташовано всього десять квартир. Раніше дві квартири в ньому належали Колбіну.

Своєю чергою, будинок на Митнінській набережній, 3 в Санкт-Петербурзі, де розташована третя квартира родини Кабаєвої, належав Тимченку. Будинок був побудований в 1899 році, в 2002 році до нього була добудована двоповерхова мансарда.

Документи, що підтверджують факти угод, є в розпорядженні "Дождя", однак у статті вони не опубліковані. 

Цікаво, що це не вся елітна нерухомість, що перейшла Зацепіліній останнім часом. У березні 2016 року агентство Reuters опублікувало матеріал про партнера Аркадія Ротенберга Григорія Баєвського, який передавав або продавав нерухомість кільком жінкам, пов'язаних з президентом Росії Володимиром Путіним.

Зокрема, нерухомість отримали Катерина Тихонова – молодша донька президента РФ, студентка  Аліса Харчева, яка позувала для календаря до дня народження Путіна, і дві  родички Аліни Кабаєвої - сестра Лейсан Кабаєва і бабуся Ганна Зацепіліна. Тоді у Кремлі розслідування назвали "інформаційним вкиданням". 

Кабаєвій неодноразово приписували роман із президентом РФ Володимиром Путіним. Чутки про те, що олімпійська чемпіонка збирається народити Путіну другу дитину, зявилися ходили  навесні 2015, коли президент Росії загадково зник на кілька тижнів.  

Жінки Путіна отримують права на елітну нерухомість у Росії

Жінки Путіна отримують права на елітну нерухомість у Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація