Дві країни Шенгену взимку спростять видачу віз для українців

Дві країни Шенгену взимку спростять видачу віз для українців

Ісландія та Данія спрощують процедури оформлення шенгенських віз для громадян України / Фото: Державна фіскальна служба України

Про це повідомив міністр закордонних справ України.

Ісландія та Данія спрощують процедури оформлення шенгенських віз для громадян України - з 1 грудня 2015 року та з 1 січня 2016 року відповідно.

Про це у Twitter повідомив голова МЗС України Павло Клімкін.

Зокрема, Ісландія дозволить отримання 5-річних багаторазових віз для батьків і дітей українців, які вже мають дозвіл на перебування в Ісландії, бізнесменів, журналістів, офіційних осіб центральних і місцевих органів влади, постійних членів офіційних делегацій.

Також передбачається отримання однорічних багаторазових віз для учених, спортсменів, діячів культури, професійних перевізників, членів екіпажів поїздів, учасників програм обміну між містами-побратимами. Візи для них будуть оформлятися безкоштовно.

Данія передбачає оформлення віз протягом 3 діб; вони будуть видаватися на 5 років. Для власників біометричних службових паспортів візовий режим скасовується. Для представників громадських організацій, релігійних організацій та ще деяких категорій громадян України порядок оформлення безкоштовних багаторазових віз буде спрощено. 

Водночас у посольстві Франції після паризьких терактів заявили, що громадяни України можуть отримувати візу і подорожувати Францією, але повинні бути готові до більш серйозного контролю і певних обмежень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація