Джонсон розповів, коли Британія почне процес виходу з Євросоюзу

Джонсон розповів, коли Британія почне процес виходу з Євросоюзу

Фото: Офіс президента України

Формально вихід з ЄС має тривати два роки.

Виликобританія планує розпочати формальний процес виходу із Євросоюзу на початку 2017 року.

Про це заявив міністр закордонних справ країни Борис Джонсон, передає AFP.

За його словами, Британія запустить у дію статтю 50 Лісабонського договору, яка передбачає вихід країни з ЄС. Це буде означати формальний початок періоду переговорів з 28 країнами блоку терміном на два роки щодо виходу Великобританії вз ЄС.

Але Джонсон, який очолював кампанію за Brexit, не думає, що переговори триватимуть так довго.

"Я не думаю, що нам обов'язково потрібно провести цілих два роки, але давайте подивимося, як усе буде йти"", - сказав міністр.

Велика Британія не знає, як вийти із ЄС

Велика Британія не знає, як вийти із ЄС

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії провели референдум щодо членства в ЄС. За вихід держави проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС, проголосували 48,1%. Наступного дня прем'єр-міністр заявив, що йде у відставку. Він пояснив, що підтримував пропозицію залишитися у складі Європейського Союзу. 13 липня британський уряд очолила Тереза Мей, яка стала другою жінкою після Маргарет Тетчер, призначеною прем'єр-міністром. Під час своєї першої розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом вона заявила, що не збирається переглядати результати референдуму щодо Brexit, проте її уряду знадобиться додатковий час, перш ніж він буде готовий розпочати переговори про вихід країни з Євросоюзу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація