У Франції згорів велелюдний табір біженців: куди відправлять мігрантів з "Джунглів". Інфографіка

Минулося без постраждалих.

В ніч проти середи, 26 жовтня, у таборі мігрантів "Джунглі" в Кале (Франція) знову спалахнула пожежа. Відомо, що група біженців підпалила кілька порожніх наметів. Минулося без постраждалих.

Наразі продовжують тривати евакуаційні роботи, передає Reuters.

З Кале вже вивезли майже 4 тис. мігрантів. Їх доправили в інші регіони Франції, де рівномірно розселять у притулки.

Нагадаємо, у місті Кале на півночі Франції розпочався демонтаж стихійного табори нелегальних мігрантів, який відомий як "Джунглі".

Близько 20 робітників у присутності поліції розбирають намети біженців, в табір також прибули два невеликих бульдозери. На демонтаж наметів і тимчасових споруд буде потрібно три дні.

Операція з демонтажу табору в основному проходить спокійно, проте зберігаються побоювання, що частина біженців так і не відмовиться від ідеї нелегально приїхати до Британії.

Табір "Джунглі", колишній дім для 7 тисяч біженців і мігрантів, став символом міграційного кризи в Європі. Більшість мешканців табору прагнули потрапити до Британії. Минулими вихідними на території табору між його мешканцями і поліцією відбулися серйозні зіткнення. Мешканців табору переселять в центри з приймання біженців, які діють у різних регіонах країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація