Ебола більше не представляє міжнародної загрози – ВООЗ

Ебола більше не представляє міжнародної загрози – ВООЗ

Фото: Reuters

Епідемія міжнародного рівня офіційно оголошена завершеною. 

Спалах лихоманки Ебола у Західній Африці більше не представляє собою міжнародну надзвичайну ситуацію.

Про це заявила керівник Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Чан, офіційно оголосивши про завершення епідемії міжнародного рівня, яка була оголошена у серпні 2014 року, передає AFP.

Чан підкреслила, що Гвінея, Сьєрра-Леоне і Ліберія, де Ебола була поширена найбільше, усе ще залишаються уразливими для лихоманки, і поодинокі випадки хвороби у цих країнах ще можуть траплятися. Але, за її словами, у них є здатність швидко реагувати на нові вірусні надзвичайні ситуації.

Вона також застерігає від благодушності до вірусу, який залишається в "екосистемі" Західної Африки і сказала, що пильність має вирішальне значення, в тому числі і швидка реакція на нові випадки.

Спалах смертоносної тропічної хвороби виник у грудні 2013 року і з того часу забрав життя понад 11300 чоловік, в основному у Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне. ВООЗ зіткнулася з критикою з приводу того, що організації знадобилося занадто багато часу, щоб оприлюднити рівень загрози.

Така критика змусила ВООЗ в травні минулого року почати радикальну реформу своїх систем реагування на надзвичайні ситуації. У підсумку організація швидко забила глобальну тривогу у відповідь на швидке поширення вірусу Зіка у цьому році.

Забігаючи наперед, Чан закликала до подальшої роботи над можливою вакциною Ебола і кращих діагностичних тестів. Також вона виступила за те, щоб скасувати обмеження на поїздки та торгівлю з Гвінеєю, Ліберією та Сьєрра-Леоне.

Вірус Ебола переможений у світі

Вірус Ебола переможений у світі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація