Ефект бумерангу. США можуть ввести нові санкції проти Росії за хакерські атаки

Ефект бумерангу. США можуть ввести нові санкції проти Росії за хакерські атаки

Фото: Reuters

Процес прийняття санкцій може бути тривалим.

Вашингтон розглядає можливе введення санкцій проти Росії за "кришування" хакерів, яких звинувачують у зламі мереж Демократичної партії, повідомляє "РБК" з посиланням на The Wall Street Journal.

Зазначається, що введення санкцій зажадає від США офіційного звинувачення на адресу Росії або хакерів на чолі з нею. Також у виданні наголошують, що процес прийняття такого рішення може займати багато часу. Якщо факт провини Росії дійсно підтвердиться, в Америці мають зважити на обернену реакцію на звинувачення.

Своєю чергою, низка компаній з комп'ютерної безпеки вже з великою впевненістю повідомляли про причетність російського сліду в атаках. Такої думки у ФБР та розвідувальних агентств США, які вивчали зламі мереж Демократичної партії.

Представники Демократичної партії зі стовідсотковою впевненністю звинувачують Кремль. Вони також припускають, що такі атаки грають на руку кандидату в президенти від Республіканців Дональду Трампу.

У Росії такі заяви вважають безпідставними та відкидають звинувачення на свою адресу.

Нагадаємо, що комп'ютерна мережа, яку використовує штаб кандидата в президенти від Демократичної партії США Гілларі Клінтон, зазнала кібератаки. Це вже третя за рахунком виявлена атака хакерів на ресурси, що належать демократам. З огляду на це, Міністерство юстиції проводить розслідування, чи не загрожує кібератака національній безпеці США. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація