Екіпаж російського корабля відкрив вогонь по турецькому судну в Егейському морі

Екіпаж російського корабля відкрив вогонь по турецькому судну в Егейському морі

Екіпаж російського корабля відкрив вогонь по турецькому судну в Егейському морі

Екпаж корабля застосував стрілецьку зброю / Фото: Міноборони Росії

У Міноборони РФ стверджують, що моряки намагалися запобігти зіткненню. 

Сьогодні, 13 грудня, екіпаж російського сторожового корабля "Сметливий" в Егейському морі відкрив стрілецький   вогонь у напрямку турецького сейнера.

Про це повідомляє агенція "Інтерфакс" із посиланням на Міністерство оборони РФ.

 За даними оборонного відомства РФ, турецьке судно наближалося до корабля, який стояв на якорі. Попри спроби зв'язатися із турецьким екіпажем, він не йшов на контакт.

"Незважаючи на численні спроби "Сметливого", екіпаж турецького сейнера не йшов на радіоконтакт із російськими моряками і не відповідав на спеціальні візуальні сигнали світлового семафора і сигнальних ракет", - йдеться у повідомленні.

Коли між судном та кораблем РФ залишалося близько 600 метрів, російські моряки відкрили стрілецький вогонь  у бік судна "на відстані гарантованого неураження".

У Міністерстві додали, що одразу після цього турецьке судно змінило курс продовжило рух повз "Сметливий" на відстані 450 метрів.

"У зв'язку з подією в Егейському морі інцидентом заступником міністра оборони РФ Анатолієм Антоновим в Міноборони Росії викликаний військовий аташе при посольстві Туреччини в Росії", - резюмували у Міноборони РФ. 

Нагадаємо, 24 листопада  турецькі винищувачі збили російський військовий літак, який порушив повітряний простір Туреччини. Один з пілотів загинув, іншого вдалося врятувати.  Росія не забарилася з протестом і вже за кілька днів раптово вислала з країни 39 турецьких бізнесменів - ті прибули до Краснодара на виставку аграрної продукції. На додачу Москва скасувала безвізовий режим із Туреччиною та ввела санкції проти країни. В Анкарі тим часом сподіваються знизити градус напруги та продовжити дискусію, однак анонсували можливість санкції у відповідь.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація