Експерти повідомили про серйозні пошкодження "чорних скриньок" Boеing 737-800

Експерти повідомили про серйозні пошкодження "чорних скриньок" Boеing 737-800

Самописці сильно постраждали / Фото: Міждержавний авіаційни комітет

Раніше бортові самописці вважали непошкодженими.

"Чорні скриньки" з Boеing 737-800, який зазнав аварії 19 березня у Ростові-на-Дону, сильно пошкоджені.

Про це повідомили у Міждержавному авіаційному комітеті (МАК).

"20 березня 2016 року до Міждержавного авіаційного комітету доставлені бортові самописці з літака Боїнг 737-800 A6-FDN авіакомпанії "FlyDubai" (Об'єднані Арабські Емірати), який зазнав катастрофи на аеродромі м Ростов 19 березня 2016 року. Самописці, що надійшли, мають сильні механічні пошкодження", - йдеться у заяві комітету.

У відомстві повідомили, що експерти МАК разом із фахівцями ОАЕ та Франції "приступили до огляду, розкриття і витягнення модулів пам'яті з захищених накопичувачів для подальших робіт з відновлення кабелів підключення і підготовці до копіювання інформації".

Передбачається, що підготовчі роботи закінчать до кінця дня.

Самописці сильно постраждали / Фото: Міждержавний авіаційни комітет

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бортові самописці знаходяться у нормальному стані

У ніч на суботу у російському місті Ростов-на-Дону розбився пасажирський Boeing 737-800, на борту якого було 62 людини - 55 пасажирів, у тому числі чотири дитини, а також сім членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед пасажирів смертельного Воеіng було вісім українців (в тому числі 5-річна дитина).

За попередніми версіями ймовірною причиною катастрофи називали і погані метеоумови. При цьому, в російському Мінтрансі, крім погодних умов, можливими причинами падіння літака називають помилку пілотів.

Тим часом, в Ростов вже прибуло близько 600 осіб – родичів загиблих в авіакатастрофі.

Джерела в оперативному штабі з ліквідації наслідків аварії заявляють, що родичам загиблих буде виплачено компенсацію. Зараз вирішується питання про її розмір.

Слід зауважити, що родичі вісьмох загиблих в авіакатастрофі в Ростові українців зв'язалися з консульством нашої країни в цьому місті. Всі вони живуть на Донбасі чи є уродженцями Луганщини і Донеччини.

В літаку були в основному молоді люди у віці до 35 років. Найстаршій загиблої українці було 68.

Станом на ранок 20 березня пошуково-рятувальна операція в районі аварії пасажирського "Боїнга" авіакомпанії FlyDubai завершена. Проте аеропорт все ще закритий.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація