Експерти вважають, що Apple незаконно зберігає персональні дані

Експерти вважають, що Apple незаконно зберігає персональні дані

Фото: Reuters

Після виходу iOS 10, Apple почала завантажувати на сервери не тільки журнал дзвінків і дзвінків FaceTime.

Фахівці компанії Elcomsoft виявили, що корпорація Apple в реальному часі завантажує і зберігає на своїх серверах інформацію про всі дзвінки користувачів протягом чотирьох місяців.

Про це пише Forbes.

Після виходу iOS 10, Apple почала завантажувати на сервери не тільки журнал дзвінків і дзвінків FaceTime, але і дані про 10 останніх пропущених дзвінків зі сторонніх додатків на зразок WhatsApp і Skype. Дані будуть зберігатися навіть в тому випадку, якщо користувач вимикає створення резервної копії у налаштуваннях iCloud.

При цьому в Apple стверджують, що дані зберігаються на їх серверах не більше 30 днів, хоча фахівцям вдалося відновити з резервної копії інформацію чотиримісячної давнини. Також представник корпорації запевнив, що дані зберігаються для зручності користувачів і для можливості їх відновити в майбутньому.

Нагадаємо, оприлюднено попередню собівартість iPhone 7 без урахування витрат на маркетинг, патентні виплати і програмне забезпечення. На цей раз експерти обійшли увагою 5,5-дюймову модифікацію і оцінили тільки базову версію нового покоління смартфонів від Apple.

Повʼязані теми:

Наступна публікація