Елітна квартира та "страшилки" про федералізацію України. Що хакери знайшли у пошті Кисельова

Елітна квартира  та "страшилки" про федералізацію України. Що хакери знайшли у пошті Кисельова

Фото: Getty Images

Судячи із листів, Кисельов придбав шикарне житло у Москві. 

Хакери угрупування "Анонімний інтернаціонал" зламали особисту пошту та листування у мессенджері Whatsapp  скандального журналіста і телеведучого Дмитра Кисельова.

Одна із адрес електронної пошти належить особисто Кисельову. Інша – формально його дружини, однак головний пропагандист РФ також  активно використовує його.

Тематика листів здебільшого пов'язана із професійною діяльністю Кисельова – проектом "Россия сегодня", також у масиві є дані про фінанси та активи росіянина, його величезну квартиру та інше.

Загалом хакери зламали та вилучили близько 11 ГБ повідомлень, датованих із 2009 року по квітень 2016.

Серед листування Кисельова є обговорення тем, які стосуються України. Так, його  помічниця  - доктор філософії Валентина Федотова -  яка, судячи із текстів, допомагає йому писати тексти до пропагандистських сюжетів, радила не називати росіян в Україні "співвітчизниками". Також вона радила Кисельову частіше лякати глядачів федералізацією Україні. Наприкінці свого повідомлення, датованого березнем 2013, вона попросила у пропагандиста підвищення зарплатні.

Листи консультанта Кисельова про Україну / Фото: Анонимный интернационал

Є серед опублікованих листів сюжет про Надію Савченко та пікети під російським посольством у Києві, а також відповідь СБУ на запит Кисельова, в якому українське відомство відмовляється давати будь-які коментарі до того, як РФ не припинить вести війну проти українців.

Запит Кисельова до СБУ / Фото: Анонимный интернационал

Листи, що стосуються сюжетів про Україну / Фото: Анонимный интернационал

Окремі листи також розкривають подробиці фінансового стану Кисельова. Серед них - купівля елітної квартири площею 204 квадратних метрів  на Цвєтному  бульварі за 162 мільйони рублів у  лютому 2014. Також ще у 2010 році він купував собі елітний човен майже за 44 тисячі доларів.

Квартира Кисельова / Фото: Анонимный интернационал

Майно Кисельова / Фото: Анонимный интернационал

Цікавим є і той факт, що дружина Кисельова – Марія, судячи із листів, купила готову дипломну роботу. Примітно, що аналогічним чином вона купує готові статті на тему психіатрії та розміщує їх за гроші у відповідних спеціалізованих виданнях. Переклади навчальної літератури вона робить за державний рахунок, у відділі перекладів МІА "Россия сегодня".

Диплом дружини Кисльова / Фото: Анонимный интернационал

Переклад за державні кошти / Фото: Анонимный интернационал

Кумедним є і список спеціалізованої літератури з психіатрії, яку Кисельова вивчала якраз в ті дні, коли її чоловік з телеекрану обіцяв перетворити США на "ядерний попіл". 

Література, якою цікавиться дружина Кисельова / Фото: Анонимный интернационал

Нагадаємо, раніше один із головних пропагандистів Кремля, гендиректор "Росії сьогодні" Дмитро Кисельов розповів, що його племінник воював на Донбасі за бойовиків "ДНР". За його словами, син його старшого брата, який живе в Німеччині і має громадянство Євросоюзу, воював під Горлівкою і навіть був заступником командира взводу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація