Елітний підрозділ іракської армії призупинив наступ на Мосул – ЗМІ

Елітний підрозділ іракської армії призупинив наступ на Мосул – ЗМІ

Фото: Reuters

Бійці Служби боротьби з тероризмом зупинилися в двох кілометрах від міста.

Бійці елітного підрозділу іракської армії CTS зробили паузу у своєму тижневому наступу на захоплений бойовиками "ІД" Мосул, підійшовши до східної околиці міста.

Військові чекатимуть на інші сили, щоб разом завершити наступ на останній великий оплот ісламістів в Іраку, повідомляє Reuters.

На дев'ятий день наступу на Мосул урядові сили і курдські загони пешмерга все ще пробивають собі шлях до зовнішніх кордонів міста.

Навчена США Служба боротьби з тероризмом CTS наблизилася до Мосула на відстань двох кілометрів. Елітний підрозділ іракської армії підійшов до міста зі сходу, витіснивши бойовиків "ІД" з християнських районів, де немає мешканців.

Майбутній бій за Мосул, ймовірно, буде більш важким і смертельна через присутність цивільних осіб. Близько 1,5 мільйона жителів залишаються в місті і за найгіршими прогнозами ООН до мільйона людей покинуть свої будинки.

Ірак розпочав штурм останнього місцевого оплоту ісламістів – міста Мосул

Ірак розпочав штурм останнього місцевого оплоту ісламістів – міста Мосул

Операцію зі звільнення міста іракські сили почали ще в березні. Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді пообіцяв повернути місто іракцям до кінця нинішнього року. У серпні урядові сили Іраку звільнили містечко Каяра, що й відкрило шлях до Мосулу.

Військово-повітряні сили Іраку в ніч проти 16 жовтня скинули листівки на захоплений бойовиками "ІД" Мосул. Таким чином вони попередили місцевих мешканців про майбутній штурм. Людей просили не панікувати і залишатися у своїх будинках, а також не відвідувати деякі міські райони.

А вже в ніч на 17 жовтня прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді повідомив початок операції зі звільнення Мосула від терористичної організації "ІД".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація