Емоційний й експресивний. Уперше на зустріч глав МЗС ЄС прибув прибічник Brexit Борис Джонсон

У столиці Бельгії дипломати обговорять боротьбу з тероризмом й події в Туреччині.

Сьогодні, 18 липня, у Брюсселі відбувається зустріч міністрів закордонних справ країн-членів ЄС. Під час заходу вони зосередять увагу на боротьбі з тероризмом. Також не оминуть і спробу військового перевороту у Туреччині.

До порядку денного внесено й обговорення відносин з Латинською Америкою та Китаєм, а також криза з біженцями. Запланована зустріч із держсекретарем США Джоном Керрі. 

Уперше у зустрічі бере участь новий міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон. Як відомо, він був призначений на посаду після резонансного референдуму щодо виходу Британії з ЄС. Сам скандальний політик бачив шлях своєї країни поза європейським об'єднанням.

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії провели референдум щодо членства в ЄС. За вихід держави проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%. Наступного дня Камерон заявив, що йде у відставку. Він пояснив, що підтримував пропозицію залишитися у складі Європейського союзу.

13 липня британський уряд очолила Тереза Мей, яка стала другою жінкою після Маргарет Тетчер, яка була призначена прем'єр-міністром. Під час своєї першої розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом вона заявила, що не збирається переглядати результати референдуму щодо Brexit, проте її уряду знадобиться додатковий час, перш ніж він буде готовий розпочати переговори про вихід країни з Євросоюзу.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація