Епатажний художник Павленський пояснив утечу з РФ дітьми

Епатажний художник Павленський пояснив утечу з РФ дітьми

Фото: Reuters

Митець не хоче, аби внаслідок ув'язнення свого і дружини, малят віддали в інтернати.

Російський художник-акціоніст Петро Павленський був попереджений про можливість санкцій щодо нього за п'ять днів, причому інформація йому надійшла від акторки авангардного московського театру Анастасії Слоніної, котра і звинувачує його в спробі зґвалтування. Однак митець вирішив усе одно повернутися до Росії, але після допиту втік до України та має намір просити політичного притулку у Франції, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Те, що разом із дружиною Оксаною художника відпустили після допиту, він сам називає останнім попередженням системи. "Є два шляхи: у режимні табори або за межі зони паспортного контролю", - пояснив Павленський. За статтею обвинувачення його могли б засудити до 10 років позбавлення волі. Митець вирішив, що дві доньки не повинні втрачати батьків і дитинство. "У табори відправився б я та Оксана. Залишається ще двоє дітей, котрі автоматом у дитячі будинки", - каже він.

Художник Петро Павленський утік із Росії через Україну

Художник Петро Павленський утік із Росії через Україну

Павленський відомий завдяки шокуючим акціям, що привертали загальну увагу: він прибивав свої гені талії до бруківки під Кремлем, зашивав собі рота та підпалював двері управління ФСБ. Саме помстою за останній перфоманс він і вважає "підсилання" до нього акторки Слоніної та справу про зґвалтування. "Вони зробили гарний хід. Вони сказали: якщо ти будеш сидіти, то будеш сидіти по найбруднішій статті", - пояснив він.

Актор каже, що тепер буде обережнішим у стосунках із людьми, а також сподівається, що російське суспільство розбереться, за ким правда. А тим часом у Москві режисер театру, в якому грає Слоніна, виклав у мережу відео з камер спостереження, на якому начебто Павленський з товаришами б'ють ногами нібито актора театру, який раніше зустрічався з Анастасією і помітив, що Павленський з Оксаною залицяються до неї. Встановити особи людей на відео такої якості – можливості немає.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація