Епідемія страшних клоунів у світі: жартівники ганяються за своїми жертвами з молотками і ножами

Епідемія страшних клоунів у світі: жартівники ганяються за своїми жертвами з молотками і ножами

Фото: Reuters

Розіграші із Америки та Австралії дісталися Старого світу.

У Кельні кілька чоловіків, одягнених у костюми клоунів, поранили ножем 27-річного чоловіка, а у Мюнхені страшний клоун перелякав 10-ти річного хлопчика, ганяючись за ним із молотком. Герої дитячих свят та улюбленці циркової публіки тримають у страху континенти. Епідемія страшних клоунів захопила Сполучені Штати, Канаду, Австралію, Бразилію, Мексику та дісталася Європи, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Страшні клоуни неодноразово з'являлися у фільмах жахів, але справжніми Інтернет-зірками їх зробив італієць Маттео Мороні. Чоловік знімає відео-розіграші, під час яких лякає людей. Реакцію жертв жарту знімають на камеру, а потім їм пояснюють, що все це - не всерйоз. Серед улюблених персонажів італійця - клоуни. Відео з ними набуло шаленої популярності в Інтернеті - його побачили десятки мільйонів людей.

Першими клоунська епідемія зачепила Сполучені Штати. Тамтешня поліція регулярно отримує виклики про напади. І затримує десятки людей. Наприклад, двоє дівчат зі штату Мічиган потрапили за ґрати, бо у страшних костюмах переслідували підлітків.

Показати жартівникам, що їхня поведінка – неприпустима, на вулиці вийшли сотні справжніх клоунів із Мексики. Вони кажуть - витівки перевдягнених хуліганів шкодять їхньому професійному іміджу, і закликають їх зупинитися.

За два тижні до Гелловіна деякі магазини прибирають із полиць маски. Інколи розіграш закінчується трагічно - вже відомо про кілька випадків, коли озброєні ножами клоуни під час нападу завдавали поранень своїм жертвам. Як зупиняють хуліганів у костюмах клоунів, показала поліція американського Дартмута. Правоохоронці просять американців дослухатися до здорового глузду і не брати участі у дурнуватих жартах.

Нагадаємо, американські психологи вважають, що клоуни можуть видаватися моторошними через свою неоднозначну поведінку.  Так, бешкетливість клоунів змушує людей насторожуватися, а грим і сценічні костюми, що маскують їхні справжні обличчя й тіло, викликають підозру.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Кримінальні жарти: страшні клоуни лякають перехожих по всьому світу

Кримінальні жарти: страшні клоуни лякають перехожих по всьому світу

Повʼязані теми:

Наступна публікація