Епідемія ВІЛ: у російському Єкатеринбурзі люди в паніці масово здають тести на вірус

Епідемія ВІЛ: у російському Єкатеринбурзі люди в паніці масово здають тести на вірус

Фото: Facebook/Олексій Беззуб

У місті спостерігається небачений сплеск охочих перевіритися на ВІЛ.

У Єкатеринбурзі після офіційного оголошення епідемії ВІЛ почалася паніка, люди масово перевіряються у пунктах експрес-тестування на вірус.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook директор служби квартальних інспекторів Орджонікідзевського району міста Олексій Беззуб.

"Ось ця "Газель" біля метро "Уралмаш" робить безкоштовні тести на ВІЛ. Так-то є охочі пройти тестування", - написав він.

Своєю чергою у прес-службі Свердловського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІД розповіли, що за середу, 2 листопада, мобільний пункт експрес-тестування на ВІЛ прийняв удвічі більше пацієнтів.

"Цей пункт працює вже кілька років, раз на місяць - кожну першу середу місяця. Зазвичай там обстежується в середньому 80 осіб за один виїзд, ми працюємо п'ять годин. Вчора за цей же час там протестували 165 осіб", - розповіли у центрі.

За попередніми даними медиків, одна людина в результаті тестування отримала позитивний результат.

Станом на ранок четверга до кабінету експрес-тестування центру СНІДу на вулиці Ясній прийшли вже 25 мешканців.

"Зазвичай стільки проходить за весь день", - додали в прес-службі.

Водночас президент фонду "Місто без наркотиків" Андрій Кабанов запевнив, що насправді ситуація в місті набагато страшніша, ніж було оприлюднено.

"З'явилися наркотики такої якості, як амфетамін, первітин - ті, які загострюють всі ці сексуальні властивості. І вони (наркозалежні - прим. ред.) почали займатися сексом. Багато людей, які ніколи стосунку до наркотиків не мали, починають хворіти", - зазначив Кабанов.

Нагадаємо, напередодні у російському місті офіційно оголосили епідемію ВІЛ. За даними управління міського відділу охорони здоров'я, кожен 50 житель Єкатеринбурга заражений цією інфекцію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація