Ердоган не виключає причетність двох пілотів, які збили Су-24, до організації Гюлена

Ердоган не виключає причетність двох пілотів, які збили Су-24, до організації Гюлена

Фото: Reuters

Анкара звинувачує Гюлена, який проживає в США, в організації спроби військового перевороту.

Два турецьких пілота, які в листопаді 2015 року збили російський Су-24, можуть бути пов'язані з підпільною організацією опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Таку заяву зробив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, передає Anadolu.

Анкара звинувачує Гюлена, який проживає в США, в організації спроби військового перевороту, вчиненого в ніч на 16 липня. За словами Ердогана, за спробою путчу можуть стояти іноземні держави.

"Виконана ними спроба державного перевороту виявилася невдалою. Однак я впевнений, що в найближчі тижні і дні вони здійснять деякі ідеї і плани для свого майбутнього", — підкреслив Ердоган.

Раніше про арешт двох пілотів, які збили Су-24, повідомив міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг. За його словами, вони знаходяться під вартою за підозрою в причетності до військового заколоту в країні. Імена затриманих не повідомлялися.

В кінці минулого року турецькі F16 збили російський літак, коли той порушив військову простір країни. Судну робили 10 попереджень, однак пілоти не відреагували. В результаті інциденту, відносини між країнами різко погіршилися. Росія ввела економічні санкції проти Туреччини.

Нагадаємо, в ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини здійснили спробу державного перевороту. Під час зіткнень, за останніми даними, загинули більше 260 людей.

В Генштабі у свою чергу заявили, що організаторами перевороту були представники ВПС і військової поліції.

Влада Туреччини в найближчі дні направлять офіційний запит на екстрадицію з США опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого вважають головним ідеологом військового перевороту.

У Туреччині тривають переслідування освітян

У Туреччині тривають переслідування освітян

Повʼязані теми:

Наступна публікація