Ердоган не виключає реалізації з РФ газопроводу "Турецький потік"

Ердоган не виключає реалізації з РФ газопроводу "Турецький потік"

Фото: Reuters

Росія є найбільшим постачальником газу в Туреччину.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про те, що його країна готова реалізовувати з Росією проект газопроводу "Турецький потік" і будівництво АЕС "Аккую"

Про це пише РБК.

"Що стосується "Турецького потоку", то 28 млрд куб м ми закуповуємо в Росії. Ми маємо намір за двома напрямками реалізовувати цей потік, один з яких передбачає постачання російського газу в Європу", - заявив Ердоган.

Президент додав, що "Турецький потік" таки "буде здійснено". Також турецький президент заявив про готовність надати статус стратегічної інвестиції проекту АЕС "Аккую".

Росія є найбільшим постачальником газу в Туреччину. За даними на кінець липня 2016 року, обсяг природного газу, імпортованого з Росії, склав 12,5 млрд кубометрів.

Для "Газпрому" Туреччина — другий за величиною ринок збуту після Німеччини. Поставки російського газу в Туреччину здійснюються по газопроводу "Блакитний потік", який за що проходить по дну Чорного моря, і Трансбалканському газопроводу.

Зауважимо, що раніше Росія заморозила запуск газопроводу "Турецький потік", пояснивши свої дії економічною кризою в Туреччині.

Нагадаємо, що з 24 листопада між Росією і Туреччиною велися політичні дебати після того, як турецькі збройні сили збили російський військовий літак, який порушив повітряний простір країни.

Газпром відклав запуск «Турецького потоку»

Газпром відклав запуск «Турецького потоку»

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація