Естонія підтримала застосування сили Україною проти терористів

Естонія підтримала застосування сили Україною проти терористів

Президент Естонії хоче збільшення числа військових НАТО біля кордонів з РФ / Фото: dobrepole.com.ua

Тоомас Хендрік Ільвес каже, що у Києва є повне право.

Українська влада має повне право застосувати силу проти бойовиків, які орудують у східних областях країни.

Про це заявив президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес під час зустрічі з американськими сенаторами Джоном Маккейном і Джоном Хувеном.

На його думку, "влада України має повне право використовувати силу проти збройних загарбників міських управ і поліцейських відділів, захищаючи таким чином безпеку держави і конституційний лад".

Зі свого боку Маккейн висловився у прямому ефірі естонського телебачення за поставку зброї владі України. "Ми повинні дати Україні зброю, щоб вона могла захистити себе... Заслуговує жалю, що США не дають зброю Україні", - сказав політик.

Крім того, Тоомас Хендрік Ільвес висловився за збільшення присутності НАТО до кордонів з Росією. "Це означає ретельно націлені і дієві санкції, а також діяльність, яка збільшує присутність НАТО на східних кордонах альянсу, - сказав він. - Поряд зі словами ми потребуємо дій, тому що лише слів недостатньо. Наші опоненти слів більше не чують".

Нагадаємо, Рада нацбезовасности і оборони України підписала рішення про залучення армії в антитерористичних операціях на Сході.

Повʼязані теми:

Наступна публікація