Facebook видалив легендарне фото війни у В'єтнамі: Цукербегра звинувачують у зловживанні владою

Facebook видалив легендарне фото війни у В'єтнамі: Цукербегра звинувачують у зловживанні владою

Фото: Reuters

Світлина "Напалм у В'єтнамі" - один із двох найбільш відомих знімків В'єтнамської війни.

Головний редактор найбільшої газети Норвегії звинуватив Марка Цукерберга у зловживанні владою.

Про це повідомляє The Independent.

Facebook видалив легендарну фотографію американського кореспондента Ніка Ута, що зображує 9-річну Кім Фук, яка біжить вулицею без одягу, отримавши сильні опіки під час помилкового бомбардування урядовими військами В'єтнаму групи мирних жителів. Світлина "Напалм у В'єтнамі" - одна із двох найбільш відомих знімків В'єтнамської війни. Її автора в 1973 році нагородили Пулітцерівською премією.

Фото: CNN

У соцмережі пояснили, що фото видалили, оскільки дівчинка зображена оголеною.

Своєю чергою, головний редактор норвезького Aftenposten Еспен Егіл Хансен у відкритому листі до Цукерберга висловив занепокоєння, що Facebook обмежує редакційну відповідальність його видання. Хансен зазначив, що соціальна мережа не розрізняє зображення насильства над дітьми і відомі військові фотографії.

У видаленій статті повідомлялося, що Facebook тимчасово заблокував сторінку відомого норвезького письменника Тома Егеланна, який опублікував кілька постів, що містили відому світлину. Коли Aftenposten опублікували матеріал про заборону і розмістили на своїй сторінці фотографію, вони отримали листа від соцмережі із вимогою видалити або відредагувати його.

У Aftenposten стверджують, що перш, ніж вони змогли відповісти стаття, була видалена.

Нагадаємо, що Facebook заблокував акаунт українки Анастасії Мельниченко, яка організувала у соцмережі флешмоб #яНеБоюсьСказати. Дівчина припускає, що її акаунт не працює через численні скарги інших користувачів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація