Янголи-вбивці: філіппінський офіцер розповів про спецзагони, що винищують наркодилерів

Янголи-вбивці: філіппінський офіцер розповів про спецзагони, що винищують наркодилерів

Фото: Getty Images

Від початку президентства Родріго Дутерте на Філіппінах було знищено тисячі людей.

Влада Філіппін сформувала 10 секретних загонів спеціального призначення для винищення наркоманів і дилерів. У кожному з них по 16 осіб.

Про це повідомив виданню The Guardian старший офіцер Національної поліції Філіппін, ім'я якого не розголошують.

За словами офіцера, більшість операцій поліція проводить вночі, для цього її співробітники перевдягаються в чорне й прикривають обличчя. 

Вони крадькома пробираються до осель наркоманів чи дилерів і вбивають їх швидко, без жодних свідків.

Опісля їхні тіла просто викидають: у найближчому містечку або під яким-небудь мостом. Або поліцейські обмотують голови трупів тканиною, на якій прикріплюють шматки паперу зі словами "наркобарон" або "дилер".

"Ми робимо це для преси й для тих, хто хоче розслідувати справу, аби тільки вони змінили курс свого розслідування, — пояснює старший офіцер. — Чому я взагалі маю розслідувати їхні справи? Він "штовхає" наркотики, він насильник, не звертатиму увагу на це все, я буду розслідувати щось інше. Йому на користь те, що сталося з ним".

Офіцер також розповів, що у зв'язку з такою "технікою", тепер усім легко виходити сухими з води.

"Ти можеш вбити його, замаскувати обличчя, й усі думатимуть, що цей хлопець наркодилер", — пояснив чоловік.

Свої діяння офіцер виправдовує місією, покладеною на нього державою. Протягом останніх трьох місяців цей поліцейський був причетний до 87 вбивств, однак, провини не відчуває.

"Ми не погані поліцейські чи люди. Ми — інструмент, ми просто янголи, яких Господь послав на землю, щоби звільнити її від поганих душ й відправити їх очищатися на небеса", — зазначив офіцер.

Відповідно до його слів, вбивати людей — це не задоволення і не реалізація себе як маніяка. У нього є призначення "згори".

"Ми всі тут янголи. Знаєте, як святий Миколай чи свята Ґабріела, так?" — сказав поліцейський.

У Філіппінах під час слухань у сенаті кілер зробив шокуючу заяву про президента країни

У Філіппінах під час слухань у сенаті кілер зробив шокуючу заяву про президента країни

Нагадаємо, з 1 липня, коли до влади на Філіппінах прийшов Родріго Дутерте, в країні розпочалася жорстока боротьба з наркоторгівлею

Поліцейські цілеспрямовано винищують людей, які бодай якось пов'язані з забороненими речовинами.

Так, кількість загиблих у ході "наркотичної війни Дутерте" зросла до 3800 осіб, щонайменше 40 із них не мали жодного стосунку до вживання чи продажу наркотиків.

Європейський парламент закликав філіппінського лідера "зупинити хвилю позасудових покарань та вбивств". Однак, втручання Заходу в політику Філіппін не дуже тішать Дутерте.

У відповідь на зауваження він показав середнього пальця Євросоюзу за те, що там до нього поставилися з недостатньою повагою, якої вартий лідер країни. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація