Фінський нейрохірург розповів подробиці смерті Карімова

Фінський нейрохірург розповів подробиці смерті Карімова

Фото: Reuters

Пацієнт був фактично мертвий, - повідомив лікар.

Фінський нейрохірург Юха Хернесниеми, якого запросили до Узбекистану для лікування першого президента країни Іслама Карімова, повідомив про смерть мозку пацієнта в день госпіталізації.

Про це пише "Лента.ру".

Лікар зазначив, що 27 серпня йому зателефонував один з його колишніх учнів з проханням про допомогу для Карімова. За Хернесниеми терміново надіслали приватний літак, але коли він прибув в Узбекистан, зробити що-небудь вже було неможливо.

"Операція вже не мала на тому етапі сенсу, я не вважав розумним продовження лікування. Пацієнт був фактично мертвий, це була смерть мозку", — розповів нейрохірург.

Зазначимо, що Іслама Карімова поховали за ісламським традиціям, загорнувши тіло 21-метровий білий саван, в його рідному місті Самарканді на кладовищі Шахи-Зінда. Там також лежать батьки президента. На церемонію прощання зібралися тисячі узбеків і лише кілька лідерів з сусідніх держав. Україну представляв віце-прем'єр Степан Кубів.

Вибори планують провести протягом найближчих трьох місяців, як того вимагає конституція. Втім, слово "вибори" найбільш невідповідне до того, що буде відбуватися в Узбекистані насправді. Якщо виходити з досвіду СРСР, то варто придивитися, хто головний на цій церемонії і тоді легко вгадати ім'я наступника.

Переслідування, тортури та розстріли: історія правління Іслама Карімова

Переслідування, тортури та розстріли: історія правління Іслама Карімова

Повʼязані теми:

Наступна публікація