Франція та ООН закликали Трампа визначитися щодо боротьби з глобальним потеплінням

Франція та ООН закликали Трампа визначитися щодо боротьби з глобальним потеплінням

Фото: Reuters

Раніше Трамп назвав глобальне потепління "містифікацією" й пообіцяв скасувати Паризьку угоду. 

Франція та ООН висловили новообраному президенту США Дональду Трампу попередження про ризики від відмови реалізувати глобальний план боротьби зі зміною клімату 2015 року.

Очільник Франції Франсуа Олланд, своєю чергою, заявив, що бездіяльність призведе до "катастрофічних наслідків для майбутніх поколінь, а отже — до загрози миру в світі". Про це повідомляє Reuters.

Цікаво, що раніше Трамп назвав спровоковане людиною глобальне потепління "містифікацією".

Тож і Олланд, і генсек ООН Пан Гі Мун закликали Трампа відкинути обіцянку про скасування Паризької угоди 2015 року, яку республіканець дав під час виборчої кампанії.

Зазначимо, що кліматична угода передбачає здійснення переходу від викопного палива до більш чистих енергоносіїв.

"Сполучені Штати — найбільша економіка в світі, друга за величиною країна, що випускає найбільше парникових газів — повинні дотримуватися зобов'язань, взятих на себе", — сказав Франсуа Олланд.

У той же час Пан Гі Мун заявив: "Упевнений, що Трамп швидко прийме мудре рішення". 

Нагадаємо, обраний президентом США Дональд Трамп заявив  про бажання покращити видобуток вугілля, нафти і сланцю в Штатах до 2025 року, відмовившись від плану президента Барака Обами скоротити викиди парникових газів на 26-28% нижче рівня 2005 року.

Так, під час виборчої кампанії Трамп пообіцяв своїм прихильникам скасувати міжнародну Паризьку угоду з протидії кліматичним змінам. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Як змінюється клімат
Наступна публікація