Франція відкинула російську резолюцію щодо Сирії

Франція відкинула російську резолюцію щодо Сирії

Штаб-квартира ООН / Фото: Reuters

Країна побоюється, що військовий конфлікт може перекинутись на інші території.

Сьогодні, 19 лютого, постійний представник Франції при ООН Франсуа Делаттр заявив, що Франція відхиляє російський проект резолюції, спрямований на припинення військових дій Туреччини до Сирії.

Як повідомляє AFP, представник Франції звинуватив Росія у роздмухуванні конфлікту через підтримку сирійських сил.

"Ми стоїмо перед небезпечною військовою ескалацією, яка може легко вийти з-під контролю і призвести нас до незвіданих територій", - сказав посол Франсуа Делаттр.

Раніше президент Франції Франсуа Олланд заявив, що існує загроза війни між Туреччиною та Росією через конфлікт у Сирії. Саме через це, каже французький президент, РФ і скликує Радбез ООН.

Нагадаємо, турецькі військові з артилерії обстріляли райони в сирійській провінції Алеппо, які знаходяться під контролем курдів. 

Як заявив прем'єр-міністр країни Ахмет Давутоглу, турецькі війська обстріляли райони у провінції Алеппо на півночі Сирії, які нещодавно захопили угруповання курдів, й вимагають покинути ці території. Після того ціллю турецьких обстрілів у Сирії стала авіабаза Менах, яку захопили в четвер у сирійських повстанців курдські загони.

Туреччина вважає, що ці загони пов'язані з курдськими повстанцями з Курдської робітничої партії, яка вже тривалий час протистоїть силам безпеки всередині Туреччини.

Прем'єр-міністр країни також звинуватив курдських повстанців в атаках на етнічних арабів та туркоманів, назвавши це "військовими злочинами".

Окрім того, міністр закордонних справ Туреччини повідомив, що країна обмірковує наземну операцію у Сирії разом з силами Саудівської Аравії.

Раніше офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков заявив, що те, що відбувається на турецько-сирійському кордоні говорить про підготовку Туреччини до прямого вторгнення в Сирію.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація