Французький Сенат звернувся до уряду з проханням пом'якшити санкції проти РФ

Французький Сенат звернувся до уряду з проханням пом'якшити санкції проти РФ

Фото: Facebook/Сенат Франциії

Депутати більшістю голосів ухвалили резолюцію щодо санкцій.

Сенат Франції ухвалив резолюцію з проханням до уряду країни поступово згорнути санкції, які були введені Європейським Союзом проти Росії.

За відповідне рішення проголосували 302 депутати, проти – 16, передає Європейська правда.

Ухваленню резолюції передували 4-годинні дебати. Під час дискусії позиція верхньої палати французького парламенту була пом'якшена. Зокрема, щодо поступового згортання санкцій.

Остаточний текст резолюції поки що не опублікований.

Документ не є обов'язковим для виконання уряду Франції, це рекомендація з боку Сенату країни.

Нагадаємо, 28 квітня нижня палата парламенту Франції – Національна асамблея – підтримала рекомендаційну резолюцію із закликом до уряду виступити за зняття економічних санкцій проти Росії. Вона не зобов'язує владу до конкретних дій.

Після цього український парламент закликав Сенат Франції засудити порушення Росією міжнародного права та сприяти тиску на неї. 

Сенат Франції закликали не допустити ухвалення рішення, оскільки в РФ його можуть сприйняти як послаблення єдності позиції Євросоюзу щодо неприйнятності і засудження протиправних дій Москви на міжнародній арені, а також підірвати зусилля Французької Республіки, спрямовані на мирне врегулювання ситуації в Україні та довкола неї.

Також французьких парламентарів закликали рішуче засудити порушення Росією основоположних норм і принципів міжнародного права, яке проявляється в її насильницьких діях на території України. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація