ФСБ Росії повідомило про ліквідацію ватажка кавказького підрозділу "Ісламської Держави"

ФСБ Росії повідомило про ліквідацію ватажка кавказького підрозділу "Ісламської Держави"

Фото: Getty Images

Операцію провели неподалік столиці Дагестану — міста Махачкала.

У передмісті російської Махачкали знищено ватажка терористичної організації "Вілаят Кавказ", яка є одним із підрозділів "Ісламської Держави".

Про ліквідацію в суботу, 3 грудня, лідера бойовиків Рустама Асельдерова, відомого також як "Абу Мухаммад", повідомляють на сайті російського ФСБ.

Під час спецоперації в передмісті дагестанської столиці співробітники ФСБ та МВС РФ заблокували приватний будинок, де ховалися терористи.

"У процесі переговорів на пропозицію здатися бойовики відкрили стрілянину з автоматичної зброї по співробітниках правоохоронних органів. В результаті вогню злочинці отримали поранення, несумісні з життям", — йдеться в повідомленні.

Загалом було вбито п'ятеро бойовиків, в тому числі Рустам Асельдеров, який присягнув на вірність "ІД" ще 2014 року.

"На місці зіткнення виявлено та вилучено автоматичну зброю, велика кількість боєприпасів і вибухових речовин", — повідомили російські правоохоронці.

За даними ФСБ РФ, Асельдеров став ватажком дагестанських бойовиків 2012 року, і йому приписують велику кількість злочинів, зокрема, новорічний теракт за участю двох смертниць на Красній площі у Москві 2010 року, два теракти у лютому 2011 року у Дагестані.
 
Один із його найбільших кривавих — теракт 2013 року в громадському місці і на залізничному вокзалі у Волгограді.
 
Нагадаємо, раніше Пентагон заявив про загибель одного з лідерів "Аль-Каїди" у Сирії. Так, у результаті авіаудару США по об'єктах терористів у Сирії був убитий Абу Афган аль-Масрі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація