ФСБ з обшуками наскочила до московського Слідчого комітету і провела затримання

ФСБ з обшуками наскочила до московського Слідчого комітету і провела затримання

Обшуки ФСБ в Слідчому комітеті / Фото: Getty Images

Про це повідомляють російські ЗМІ.

На московському Арбаті в будівлі головного слідчого управління Слідчого комітету російської столиці проходять обшуки.

Про це з посиланням на джерело в силових структурах повідомляє "Московський комсомолець".

Згідно з інформацією ЗМІ, слідчі дії проводять співробітники ФСБ. Обшуки пов'язані з недавнім затриманням злодія в законі" Захарія Калашова (Шакро Молодого). Оперативники обшукують кабінети голови управління Олександра Дриманова, його першого заступника Дениса Нікандрова й керівника служби власної безпеки СК Михайла Максименка.

Як повідомляє джерело "Росбалта", Максименко затриманий.

"Сьогодні під час слідчих дій співробітниками центрального апарату СКР затриманий на робочому місці Нікандров. Він підозрюється в посадовому злочині", — своєю чергою заявив співрозмовник "Интерфакс-Россия".

Як пише РБК, посилаючись на своє джерело, Нікандров підозрюється в тому, що обіцяв "злодію в законі" за мільйон доларів позбавити його від кримінального переслідування. Він був затриманий при отриманні хабара.

Усього під підозру в посадових злочинах потрапили сім співробітників головного управління і центрального апарату Слідчого комітету РФ. У їхніх кабінетах вилучають документи, повідомило агентство "Интерфакс-Россия" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Шакро Молодий є одним з найбільш впливових російських "злодіїв у законі". Вважається, що він посів місце Аслана Усояна (Діда Хасана) після його смерті в січні 2013 року. За даними ЗМІ, Захарія Калашова затримали у справі про вимагання грошей у власниці ресторану Elements Жанни Кім, яке завершилося перестрілкою біля її закладу у Москві. У перестрілці 14 грудня 2015 року брали участь десять осіб, двоє з яких загинули.

Повʼязані теми:

Наступна публікація