Генасамблея ООН ухвалила резолюцію із закликом негайно припинити бої у Сирії

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію із закликом негайно припинити бої у Сирії

Фото: Reuters

Документ підготувала Канада. 

Генеральна асамблея ООН переважною більшість голосів ухвалила резолюцію із закликом негайно припинити бойові дії у Сирії, забезпечити невідкладну доставку гуманітарної допомоги жителям країни, а також зняти облогу всіх міст, включаючи Алеппо.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Документ підготувала Канада.

Резолюції Генеральної асамблеї ООН не носять обов'язкового характеру, але мають значну політичну вагу.

Нагадаємо, що сирійські урядові сили і їхні союзники продовжують операцію з наступу на утримувані повстанцями райони міста Алеппо. Очевидці і спостерігачі повідомляють про обстріл і повітряні удари по утримуваних повстанцями територіях, незважаючи на повідомлення Росії, яка 8 грудня заявила про припинення наступу для евакуації цивільних.

Сирійські правозахисники, що базуються в Лондоні, заявляють з посиланням на інформаторів у місті, що ракетні удари уряду фіксували протягом ночі і вранці 9 грудня.

Нагадаємо, раніше країни "Великої сімки" зробили заяву, в якій вимагали негайно припинити вогонь у Алеппо та надати гуманітарну допомогу жителям міста, крім того Росію звинуватили у блокуванні роботи Ради Безпеки ООН.

У відповідь на цю заяву, Лавров зазначив, що західні країни у своєму зверненні не надали жодної конкретики щодо поліпшення гуманітарної ситуації в Алеппо, а також звинуватив США в тому, що вони намагаються вивести з-під удару терористичну організацію "ан-Нусру".

Зазначимо, раніше буквально через кілька годин після розмови між главами держав США і Росії стосовно ситуації в Алеппо та спільного рішення об'єднати зусиля в боротьбі проти тероризму, Кремль знову розпочав здійснювати бомбардування Халеба.

Сотні чоловіків зникли безвісти у сирійському місті Алеппо

Сотні чоловіків зникли безвісти у сирійському місті Алеппо

Повʼязані теми:

Наступна публікація