Генсек НАТО занепокєний присутністю РФ в Середземномор'ї

Генсек НАТО занепокєний присутністю РФ в Середземномор'ї

Фото: Reuters

НАТО збільшить присутність авіації і флоту біля кордонів Сирії і у східному Середземномор'ї.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг висловив стурбованість через активізацію Росії в східному Середземномор'ї.

Столтенберг поклав на Росію відповідальність за зростання числа біженців з Сирії в Європу.

"Російська військова діяльність підсилила гуманітарну кризу і підштовхнула велику кількість людей до кордонів Туреччини. Вона також привела до порушень повітряного простору Туреччини", — додав він.

НАТО, повідомив Столтенберг, збільшить присутність авіації і флоту біля кордонів Сирії і в східному Середземномор'ї для активізації розвідувальної діяльності та для підтримки Туреччини.

"Ми стикаємося з серйозними викликами нашої безпеки з півдня, і Туреччина знаходиться на передньому краї. НАТО стоїть пліч-о-пліч з одним із своїх членів — Туреччиною. Ми прийняли рішення наростити зусилля альянсу щодо збору розвідувальної інформації в Сирії. Альянс збільшить кількість своїх польотів літаків далекого радіолокаційного виявлення для моніторингу ситуації і наростить свою морську та повітряну присутність у східному Середземномор'ї", - заявив Столтенберг.

Нагадаємо, що Росія розширює територію настання і використовує більш важкої техніки.

Про це заявив головнокомандувач силами Альянсу в Європі Філліп Бридлав.

Нагадаємо, що Бридлав звернув увагу на необхідність надання американської допомоги для України, в тому числі летального і нелетальної, а також проведення навчань для посилення її оборонних можливостей. Бридлав нагадав, що надав свої рекомендації з цього питання до адміністрації США. У той же час генерал назвав успішним процес підготовки українських військових за програмою американських інструкторів на заході України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація